Новини

Здравето е състояние на силната воля

Здравето е състояние на силната воля

17 май 2018

Веселина Пенкова получава диагнозата автоимунен тиреоидит на Хашимото през 2004 г., когато е едва на 23 години, след дългa борба с поредица от симптоми. Изправена пред конвенционалната медицина и остарелите схващания на ендокринолозите, които посещава,

тя отказва да се примири.

След като чува отново и отново, че е достатъчно просто „да си пие хапчето“, без да се тревожи, както и че почти никое от оплакванията ѝ не е свързано с автоимунния процес, тя решава сама да потърси отговор на въпросите си.

Постепенно открива книгите, блоговете и проучванията на световноизвестни специалисти като Изабела Уенц, Сара Балантайн, Мики Трескот, Датис Каражиян и др.

Сама предприема редица промени в начина си на живот

и започва да спазва Автоимунния протокол, благодарение на което постига ремисия на заболяването си през - напук на всички твърдения на конвенционалната медицинска парадигма.


В желанието си да сподели своя опит с повече хора, през месец юли 2015 г. Веселина Пенкова основава най-посещаваната и активна до момента фейсбук група в България, насочена към проблемите на автоимунните заболявания – „Автоимунен Протокол - АИП / Автоимунен Протокол/ Автоимунна Палео Диета“. Благодарение на групата, надеждна и актуална информация достига значителен брой хора с автоимунни заболявания. Основна мисия на групата е да осигури нови знания и подкрепяща среда, както и да им помогне на хората с автоимунни заболявания да повярват, че подобрението, а защо не и ремисията, са възможни.  


Като естествено продължение на усилията на Веселина идва стремежът за „изчистване“ от всички токсини и вредни химикали. Всички специалисти подчертават, че Автоимунният протокол не се ограничава само до храненето – еднакво важни са сънят, контролирането на нивото на стреса, заобикалящата среда и всичко, което се докосва до най-големия орган в човешкото тяло: кожата. Така Веселина Пенкова се запознава с етеричните масла и ароматерапията като алтернативен и допълващ подход в лечението на множество заболявания, включително и на тези с автоимунен произход, и открива етеричните масла на американската фирма DoTERRA.

Основните причини да се спре именно на марката DoTERRA са четири:

  • Качество – фирмата има собствен стандарт и протокол за тестване на маслата за чистота, химичен състав, потентност и безопасност. Това гарантира, че в етеричните масла няма добавени синтетични съставки, замърсители, тежки метали или пестициди. Неслучайно маслата на DoTERRA са одобрени и за вътрешен прием. Това гарантира високото качество на крайния продукт.
  • Независимост – изследванията за качеството на етеричните масла на DoTERRA се извършват върху всяка отделна партида от независима лаборатория.
  • Естественост – растенията, от които се произвеждат маслата, се отглеждат в естествена среда, в най-благоприятните за тях условия, като почва, климат, температура и влажност – още едно доказателство за високото им качество.
  • Дестилация – етеричните масла на DoTERRA се извличат чрез студено пресоване или в процес на парна дестилация, за да може да се запазят възможно най-добре природните свойства на маслото.

Веселина Пенкова ще вземе участие в "Здравословно и вкусно", представяйки маслата DoTERRA , както и в семинарните занятия в ЗОНА 2, споделяйки своя опит в борбата с автоимунните заболявания.

 
Можете да направите своята заявка за присъединяване към групата „Автоимунен Протокол - АИП / Автоимунен Протокол/ Автоимунна Палео Диета“ на: hashimotobggroup@gmail.com